Kontaktujte nás +420 245 501 696

Renovace a zařízení koupelny podle Vašich snů

Koupelna je neodmyslitelnou součastí každého bytu či domu. Mnozí z nás touží po rekonstrukcii koupelny, protože neustálé vylepšování prostrorů ve kterých trávíme maximum svého času je nutné a příznivé pro všechny. V dnešním článku Vám přinášíme pár tipů a inspirací, které můžete aplikovat právě při zařizovaní či renovací Vaší koupelny.

Prosklení vany či sprchového koutu jako stylový a praktický prvek

Možná se Vám to zdá jako maličkost, ale vhodný výběr presklení umí udělat úplně jiný pohled na danou místnost. Světoví designéři s oblibou využívají prosklení nakolik samotné prosklení disponuje množstvím výhod. Hlavní výhodou je zejména to, že jelikož to bráni přechodu vody do prostor koupelny, nemusíte sa obávat o Vaši koupelnu.  

Náš ekologický tip:  při čištění a odstraňování kapiček na skle nemusíte nutně používat chemické prostředky. V boji proti nepříjemným zaschlým kapkám Vám pomůže obyčejný ocet, ktorý rozhodně má místo ve Vaší kuchyni. Po aplikování na takové plochy v krátkem časovém rozmezí bez přílišného drhnutí zatočí s kapkami, které kazí celkový dojem koupelny.

Presklenie dodá kúpeľni šmrnc a spĺňa aj praktické využitie.
Presklenie dodá kúpeľni šmrnc a spĺňa aj praktické využitie.

Výběr obkladu nenechávajte náhodě

Na rozdíl od dekorácí, tento závažný krok bude obtížnější po roce měnit kdy Vás daný obklad omrzí. Není tajemstvím, že právě obklad upoutá pozornost a proto koupi a následné aplikování si dobře promyslete.

Náš tip: sáhněte po klasických barvách jako jsou bíla či černá. Již několik let je také hitem mramor, který je nadčasový a působí mimořádně stylově. Nedoporučujeme sahat po výrazných barvách při výběru obkladu, neboť právě ty Vás po krátké době mohou omrzet. S barvami se můžete vyřádit při doplňcích, které narozdíl od obkladů, je jednodušší měnit.

Mramorový obklad je nadčasový a mimoriadne obľúbený mnohými.
Mramorový obklad je nadčasový a mimoriadne obľúbený mnohými.
Nestarnúca biela klasika je estetickým skvostom už niekoľko desaťročí.
Nestarnúca biela klasika je estetickým skvostom už niekoľko desaťročí.
Elegantná čierna pôsobí honosne a štýlovo.
Elegantná čierna pôsobí honosne a štýlovo.

Vana nebo sprchový kout?

Pokud se rozhodnete, které bude pro Vás to pravé ořechové myslete na budoucnost. Mnozí preferujú sprchove kouty z hlediska údržby, ale najdou se i tací, kteří jsou přesvědčeni o samých výhodách vanách. Samostatně stojící vany jsou stále více oblíbené oproti klasickým vanám. Hlavními důvody proč jsou v mimořádné oblibě jsou zejména to, že disponují flexibilitě a jsou stylové. Pokud se rozhodnete pro tento dominantní prvek nezapomínejte na to, že tento typ van potřebuje kvalitní pevnou podlahu, která tento typ dokáže unést. 

Může se Vám zdát, že praktičtější bude přece jen se rozhodnout pro sprchový kout. Mnohé sprchové kouty jsou bezbariérové, což ocení nejen starší generace, ale i mladší ročníky. Pokud se rozhodnete pro sprchový kout bez vaničky, rozhodně nezapomeňte na protiskluzovou dlažbu. 

Rozhodujúcí slovo budete mít každopádně Vy, ale myslete i při tomto kroku na budoucnost. 

Voľne stojaca vaňa sa pýši čoraz väčšej obľube.
Voľne stojaca vaňa sa pýši čoraz väčšej obľube.
Sprchovací kút môže vyzerať aj takto štýlovo.
Sprchovací kút môže vyzerať aj takto štýlovo.

Nezapomínejte na zeleň

Stejně jako v jiných místnostech, ani v koupelně se to neobejde bez květů. Milovníci květin si i v koupelně přijdou na své. Mimořádně přiznivé účinky má prirozená vlhkosť v koupelně například na kapradina, která je mimořádně oblíbená mnoha již nekolik let.

Právě květiny dokáží osvěžit miístnost a dodat jí tu správnou atmosféru. Na trhu je množství druhů květin, které jsou vhodné zejména do koupelen. Právě květiny dokáží povznést místnost do úplně jiného levelu. Díky ním sa můžete pyšnit koupelnou, která je stylová a jedinečná. 

Osvieženie a dodanie šmrncu v podobe kvetov.
Osvieženie a dodanie šmrncu v podobe kvetov.

Doplňky jako úspěšná tečka na záver

Tak jak se říká, že méně je někdy více, tak to platí i pri dokončování zařízení koupelny. Častokrát disponujeme s malým prostorem a proto dbejme na to, že minimum doplňků udělá mnohem větší službu jako kdybychom se snažili natlačit množství vkusných doplňků do koupelny. V konečném výsledku by to s velkou pravděpodobností působilo nevkusně a neorganizovaně. 

Rozhodně sa uberete správným smerem k ucelenému výsledku pokud se rozhodnete aplikovat doplňky v jednom barevném tónu. Při výběre doplňků můžete klidně sáhnout i po zářivých barvách jako napríklad limetková zelená, citrónová žlutá či krvavě červená. Velkým hitem je také královská modrá, která v kombináci s mramorem nebo černou působí luxusně a stylově. Někdy postačí i úplná maličkost, která Vaši zrenovovanou koupelnu ponese do úplně jiného, vyššího levelu.

Doplnky žltej farby oživia kúpeľňu a dodajú jej šmrnc.
Doplnky žltej farby oživia kúpeľňu a dodajú jej šmrnc.
Kráľovská modrá ako hit roka 2020 v minimalistickom prevedení.
Kráľovská modrá ako hit roka 2020 v minimalistickom prevedení.